christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
18/01/2022 - 19:58
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Zagreb/Sljeme (CRO), 06.01.2013.
Nika Fleiss pobjednica humanitarne utrke, Janica i Ana okonale ''sljemensko prokletstvo''
Nika Fleiss pobjednica je humanitarne utrke ''dm Zagreb Ski Legends’’, odrane na kraju Audi FIS Ski World Cup "Vip Snow Queen Trophyja" 2013. U finalu je pobijedila vicarca Petera Mllera, jednog od najstarijih sudionika utrke.

Iako su Janica Kosteli i Ana Jelui ispale u prvom krugu u odmjeravanju snaga protiv Tamare McKinney i Urke Horvat, uinile su to na vrlo efektan nain. Najprije je Janica ponovno izgubila tap i rukavice tijekom vonje, kao u legendarnoj utrci na Sljemenu prije est godina, a potom ih je Ana pokupila sa staze i vratila ih Janici u ciljnoj ravnini. Na taj nain su simboliki okonale tzv. ''sljemensko prokletstvo'', zbog kojeg su hrvatske skijaice i skijai ve puno puta bili nadomak pobjede, ali im je ona svaki put zamalo izmaknula nesretnim spletom okolnosti.

Na putu do konane pobjede Nika je bila bolja od pele Pretnar, Kristiana Ghedine i Thomasa Sykore. Mller je do finala pobijedio Bojana Kriaja, Urku Hrovat i Marca Girardellija, koji je u utrci za tree mjesto bio bolji od Sykore.

Utrka je odrana u vrlo oputenoj i zabavnoj atmosferi, a zavrio ju je direktor organizacijskog odbora Vedran Pavlek, koji se sam spustio niz slalomsku stazu, a u cilju simbolino pokazao i startni broj Ante Kostelia-Gipsa.

Humanitarna utrka skijakih legendi ove se godine vratila u program Vip Snow Queen Trophyja nakon dvije godine pauze, pod pokroviteljstvom tvrtke dm-drogerie markt. Donacija od utrke bit e u obliku godinjih zaliha higijenskih i kozmetikih proizvoda za Specijalnu bolnicu za kronine bolesti djeje dobi Gornja Bistra. Dodatno e joj pridonijeti i inicijativa dm-a „I zima toplo srce ima“, u kojoj e tijekom cijelog sijenja, kupci dm-a moi istovremeno ostvariti 25 posto popusta na odabrane proizvode te omoguiti donaciju godinje zalihe potreptina za tienike bolnice u Gornjoj Bistri.

Ukupno 16 sudionika utrke legendi u svojim su blistavim karijerama osvojili ukupno 52 medalje na svjetskim prvenstvima i olimpijskim igrama, 19 olimpijskih medalja, deset velikih Kristalnih globusa i 27 malih Kristalnih globusa. Zajedno su ostvarili vie od 200 pobjeda u Svjetskom kupu i gotovo 500 plasmana na pobjedniki podij.
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr