christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
18/01/2022 - 21:08
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Zagreb / Sljeme (CRO), 17.01.2009.
dm damSKI kup uspjeno odran
Na zagrebakom Sljemenu danas je uspjeno odran prvi dm damSKI kup. Pobjedu odnijela Tijana Brleti, i to u konkurenciji 120 rekreativnih skijaica. Niz stazu su se spustile i hrvatske ski reprezentativke. A cjelodnevno dogaanje zainteresirano je popratio i vrlo solidan broj gledatelja.

Titulu prve dame rekreativnog skijanja danas je na Sljemenu ponijela Tijana Brleti, tridesetogodinja Zagrepanka koja je veleslalomsku trku na Bijelom spustu izvozila u 25:78 sekundi i osvojila pobjedniki trofej dm damSKI kupa 2009. Drugo mjesto je odnijela voditeljica HTV-a Barbara trbac, koja je pokazala zavidnu skijaku vjetinu, a mjesto na pobjednikom postolju izmaklo joj je za sekundu razlike. Na tree se mjesto plasirala Vedrana Senei arhitektica iz Zagreba, koja je na cilj stiga za 27:21 sekundu.

Bila je to danas estoka borba za pobjednike trofeje dm damSKI kupa i vrijedne nagrade, u kojoj je nastupilo ukupno 120 natjecateljica, rekreativnih skijaica, koje su se prijavile i bile izvuene za sudjelovanje na ovom prvom natjecanju u veleslalomu ena koje se skijanjem bave rekreativno.

Niz veleslalomska vrata spustile su se i nae profesionalne skijaice Janica Kosteli, Nika Fleiss, Ana Jelui, Sofija Novoseli, Matea Ferk i Tea Pali. Utrku je u podne otvorila Janica Kosteli, a rezultati spusta naih reprezentativki nisu uli u konkurenciju, tek su bili zgodan pokazatelj brzine rekreativki. I mora se priznati da su skijaice koje su se borile za trofeje trku odvozile sa zavidnim vremenima, tek par sekundi manje nego to je bilo prolazno vrijeme profesionalnih skijaica.

U cjelodnevnom dogaanju, kao to su organizatori, dm i Hrvatska skijaka reprezentacija i oekivali, uivalo je na stotine posjetitelja Sljemena, i bila je to prava promocija skijanja kao jednog od najljepih zimskih sportova.

inovnika livada odzvanjala je glasnim navijakim bodrenjem sranim natjecateljicama, a za repete ukusnog vojnikog graha, slasnih kriki novih vrsta kruha eljka Mavrovia, vrueg aja Biofarm i juhe Knorr nikome nije bilo teko i nekoliko puta stati u red. Za sve je danas dovoljno bilo i hrane, ali i odline glazbe, dobre zabave i pravog sportskog ugoaja.

Meu natjecateljicama bilo je dama koje su, unato viegodinjem skijakom stau, prvi puta sudjelovale na pravom skijakom natjecanju, a to iskustvo, izjavile su mnoge od natjecateljica, rado bi ponovile. A kako tvrde organizatori, damSKI kup 2009. tek je prvi u nizu natjecanja koje e ubudue organizirati s ciljem da bude u sijenju svake godine i tradicionalan te da na njima sudjeluje to vie ena koje se skijanjem bave rekreativno.

Meu natjecateljicama na dm damSKI kupu, koje je imalo pokroviteljstvo Grada Zagreba i Ministarstva znanosti obrazovanja i porta, nale su se, uz drugo plasiranu Barbaru trbac, i HTV-ove novinarke Mirna Zidari i Nevena Rendeli, a cijelu utrku navijajui je pratila i mlada pjevaica Antonija ola.

Popularizacija rekreativnog skijanja i promocija zdravog ivota ideja je vodilja natjecanja dm damSKI kup 2009. Prvo je to natjecanje u skijanju za ene rekreativke, koje moe postati tradicija na Sljemenu, to i jest elja dm-a koji kontinuirano ulae u promociju sporta i ukljuivanje to veeg broja graana u sportske aktivnosti, istaknula je Marinka Akrap, lanica Uprave dm-a.
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr