christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
18/01/2022 - 20:25
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Zagreb / Sljeme (CRO), 04.01.2009.
"Hypo Zagreb Ski Legends": Zamalo Janica!
Malo je nedostajalo da Janica Kosteli zabiljei svoju prvu pobjedu na Sljemenu, no Hans Enn je unato dentlmenskim namjerama osvojio drugo izdanje utrke legendi.

Drugu godinu zaredom na Sljemenu su se okupile neke od najveih legendi svjetskog skijanja. Razlog je ponovno bio humanitaran, donacija od 150.000 kn namijenjena Specijalnoj bolnici za kronine djeje bolesti u Gornjoj Bistri. Donaciju, a i dolazak legendi na Sljeme osigurala je Hypo banka.

Netom po zavretku slaloma za skijaice na stazu su izala imena koja su pisala povijest skijanja: Alberto Tomba, Marc Girardelli, Franz Klammer, Urka Hrovat, pela Pretnar, Bojan Kriaj, Jure Koir, Gnther Mader..., svi predvoeni "domaicom" Janicom Kosteli. Vozio se paralelni veleslalom, a stariji su dobili malu pomo u obliku vremenskog hendikepa.

Odmah u prvoj vonji pela Pretnar je eliminirala Urku Hrovat, osvetivi joj se za prologodinji poraz. pela je imala jednostavno objanjenje za svoju pobjedu: "Ove sam godine ila ranije spavati! (smijeh)" Redoviti predvoza na utrkama Svjetskog kupa, prepoznatljiv po kameri na kacigi, Thomas Sykora je lako eliminirao Christiana Mayera: "Puno sam bri bez kamere na kacigi, u tome je tajna!"

Atle Skardaal je snage odmjerio s Marcom Girardellijem, no nije uspio zavriti utrku. Skardaal je inae sada dunosnik FIS-a, a kao takav je danas hvalio pripremu staze. Oito je njemu ipak bila – preledena. Jure Koir nije nita nauio iz prologodinjeg iskustva kada je izgubio dvoboj zbog kasnononog (ranojutarnjeg?) zatvaranja barova: "Buraas je jednostavno bio bolje pripremljen, moje su noge jo uvijek klecave!"

Bojan Kriaj, nekadanji slovenski velemajstor, na Sljemenu je izgubio skiju tokom utrke tako da Hansu Ennu nije bilo teko proi u sljedei krug natjecanja. "Sabotaa! Eto to je to!", lako je pronaao Slovenac razlog svojim mukama na Crvenom spustu.

U drugom je krugu pred gledatelje konano izala i jedina Snjena kraljica koju oni priznaju, bez obzira to nikada nije pobijedila na Sljemenu – Janica Kosteli. pela Pretnar nije ni pomiljala na pobjedu pred Janiinom publikom – elegantno je prikoila pred ciljem. Jedinstveni Alberto Tomba u srazu s Hans Peterom Buraasom gotovo je opet ove godine pao i to na istom mjestu, pred ciljem. "La Bomba" je haklao vrata te je diskvalificiran otvarajui Norveaninu vrata u slijedei krug.

Franz Klammer, legendarni austrijski spusta, nije mogao nita protiv motiviranog Hansa Enna. "Preledeno za mene, prolo je 25 godina od kad sam se ja sputao ovakvim stazama. A i tada je to bilo samo ravno!"

Janica je finale osigurala u dvoboju s Marcom Girardellijem koji je u aru borbe pao pokosivi reklamu uz stazu i nekoliko radnika. Sreom, bez posljedica po sve. Janici je s druge strane u finalu stao neumorni Enn. Austrijanac je imao najbolju namjeru ne dovesti u pitanje Janiinu pobjedu, otro je zakoio pred ciljem namjeravajui je propustiti prvu. Mjerni instrumenti su ipak bili neumoljivi – izmjerili su Janiin zaostatak od samo jedne stotinke sekunde! Jo jedna godina bez pobjede na Sljemenu, no to ionako nije vano. Bitno je da je bogata donacija dola u prave ruke, a prilike za utrkivanjem e biti i sljedee godine.
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr