christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
18/01/2022 - 19:46
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Zagreb (CRO), 03.01.2009.
Janica dobila pozivnicu za lanstvo u "Laureusu"
Jedna od najveih skijaica svih vremena, Janica Kosteli, ulazi u drutvo prijatelja i ambasadora "Laureusa", najavljeno je na dananjoj konferenciji za medije u "Westin" hotelu u Zagrebu.

Janici Kosteli je vijest o pozivnici priopio jedan od direktora Laureusa Mal Thomas, a prvi su joj estitali skijai - lanovi Akademije Laureus, Alberto Tomba i Franz Klammer.

Ovo je veliko priznanje za moj trud i uspjehe, ali i uspjehe hrvatskog skijanja. Ovo e mi lanstvo omoguiti da aktivno pomaem talentiranoj djeci u Hrvatskoj koja nemaju mogunosti za bavljenje sportom, kazala je Janica.

Janica je prva ena u povijesti skijanja koja je osvojila etiri olimpijska zlata u alpskom skijanju te prva koja je sa samo jednih Olimpijskih igara - u Salt Lake Cityu 2002. godine - kui donijela tri zlatne medalje, takoer u alpskom skijanju.

U svojoj sjajnoj karijeri ukupno je osvojila est olimpijskih medalja i tako postala najuspjenijom djevojkom u povijesti olimpijskog alpskog skijanja. Jo 2006. godine Janica je od Akademije Laureus zaprimila nagradu za sportaicu godine - bila je to druga nagrada koja je pristigla u Hrvatsku. Prvu je, naime, osvojio Goran Ivanievi, i to 2002. godine, kada je proglaen povratnikom godine.

Janici su na nagradi u hotelu Westin estitali ministar sporta Dragan Primorac i zagrebaki gradonaelnik Milan Bandi.

Laureus je globalni pokret, inicijativa koja slavi snagu sporta kao pokretaa dobra koji zbliava ljude. Laureus ine tri kljuna elementa - Laureus akademija (Laureus World Sports Academy), koja ukljuuje program prijatelja i ambasadora (Laureus Friends & Ambassadors program), Zaklada "Sport for Good", te Laureus nagrade (Laureus World Sports Awards) - koji kao jedna cjelina slave izvrsnost u sportu i mo sporta u promociji drutvene promjene.

Laureus akademija jedinstveno je udruenje 46 najveih sportskih legendi, a njome predsjeda slavni olimpijac Edwin Moses. Svake godine lanovi Akademije izabiru dobitnike Laureus nagrade, odajui tako poast velikanima sporta dananjice. Ceremonija dodjele nagrada prenosi se u 180 zemalja svijeta.

lanstvo u Akademiji Laureus ekskluzivno je te predstavlja jedno od najveih priznanja jer dolazi od samih sportaa legendarnih postignua. Naime, Laureus svjetska sportska akademija svake godine svojim glasovima odluuje o novim lanovima. Pod predsjednitvom legendarnog olimpijca Edwina Mosesa, Akademija, izmeu ostalih, okuplja Katarinu Witt, Marka Spitza, Alberta Tombu, Franza Klammera, Moniku Seles, Johna McEnroea, Martinu Navratilovu, Borisa Beckera, Sergeya Bubku, Miku Haekkinena te mnoge druge.

Na kraju konferencije jedan od utemeljitelja Laureusa edomir Komljenovi najavio je da e i Hrvatska uskoro biti domain godinje sveanosti dodjele nagrada, koja bi se najvjerojatnije odrala u Dubrovniku.
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr