christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
18/01/2022 - 21:44
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Soelden (AUT), 22.10.2005.
Janica druga, Nika petnaesta!!!
Janiin veliki comeback!
Janica Kosteli iznenadila je sve, pa i samu sebe, plasiravi se na pobjedniko postolje u prvoj utrci sezone u Soeldenu na zahtjevnom ledenjaku Rettenbacher. Trostruka olimpijska pobjednica zavrila je druga iza Slovenke Tine Maze, a ispred lanjske pobjednice Anje Paerson. Nakon prve vonje bila je peta, no u drugoj vonji zabiljeila je najbre vrijeme, pola sekunde bolje od pobjednice. Na kraju, Tina Maze je slavila sa samo 34 stotinke razlike. Prole godine na otvaranju sezone Janica je zavrila 8., nakon 19-mjesene pause zbog ozljede.

“Ovo drugo mjesto je fantastino, nisam to mogla ni sanjati” rekla je sa velikim smjekom na licu. “Skijala sam samo 23 dana od ljeta i to samo 11 puta veleslalom. Staza ovdje je vrlo zahtjevna, no svaki put do sada sam postizala dobre rezultate. Soelden je zbilja posebno mjesto. 1998. sam ovdje osvojila svoje prve bodove, a prole godine je ba ovdje poeo moj povratak nakon duge ozljede.

“Zbog nedavnih problema sa zdravljem nisam puno trenirala ove jeseni, moda 23 dana, od kojih 11 veleslalom. Nisam bila sigurna u kakvoj sam formi. Ispada da postiem bolje rezultate u veleslalomu kada manje treniram. To je zanimljivo.”

Nikad se nisam plasirala na postolje tako rano u sezoni, to je razlog zato sam bila tako sretna u cilju. Takoer mi je drago to sam pobijedila Anju u njenoj najjaoj disciplini, to se prije nije esto deavalo. Na stazi smo ljute protivnice, no nakon utrke se jako dobro slaemo. U svakom sluaju takvo rivalstvo pridonosi zanimljivosti natjecanja.

“Prije utrke zvala sam Ivicu da doe i gleda utrku iz ciljne ravnine. On mi prua fantastinu podrku. Na startu, prije kretanja uvijek prvo pomislim na njega i jedva ekam da ga ugledam na cilju. ao mi je to ne moe nastupati ovaj tjedan.”

“Dananja utrka je bila jako teka, najtea do sada na ovoj stazi, koja je bila zaleena i krivudava. Trabalo je skijati glatko da bi se izbjegle greke. U prvoj vonji sam imala malih problema pa nisam brzo skijala. U stvari, o tome sam i razmiljala tijekom druge vonje – svaki put kada bi se jako trudila ostvariti pobjedu dogodio bi mi se pad. Ovaj put se nisam htjela tjerati preko granica.

“Pobjeda u veleslalomu svjetskog kupa je definitivno jedan od mojih ciljeva ove sezone. esto sam bila na postolju, ali nikad na najvioj stepenici, osim na Olimpijadi 2002. Osim ovoga, nekih posebnih ciljeva nemam. Idem dan za danom i nastojim biti zdrava i sretna. Sezona je duga i puna vanih utrka. Jedva ekam brze discipline u Kanadi. Volim se natjecati u Lake Louise-u, tamo sam esto postizala dobre rezultate.”

Nakon desetak dana treninga na Hintertuxu Janica e se vratiti kui u studenom gdje e se odmarati tjedan dana. Zatim e trenirati u Coloradu prije nego to se krajem mjeseca zaputi u Kanadu. Prvog tjedna u prosincu zakazane su dvije utrke spusta i jedna super-gja u Lake Louiseu, a iza toga sup o rasporedu tri utrke u Aspenu – super-g, veleslalom i slalom. Bilo bi veliko iznenaenje ukoliko ne osvoji jednu od njih.

Nika Fleiss je danas takoer imala sjajan dan osvojivi 15. mjesto nakon etvrtog prolaznog vremena u drugoj vonji. Nakon odline druge vonje Nika je popravila 24. prolazno vrijeme iz prve vonje i osigurala poziciju unutar najboljih petnaest na dananjem veleslalomu!

Patrick Lang
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr