christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
18/01/2022 - 19:49
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Super G, Aspen (USA), 30.11.2002.
Prvo pobjedniko postolje iz superveleslaloma za Janicu u Aspenu
Janica Kosteli je postigla jo jedan fenomenalan rezultat u Aspenu danas, zavrivi druga u prvom superveleslalomu sezone, tek est stotinki iza vodee skijaice u toj disciplini, njemice Hilde Greg. Ovo joj je tree uzastopno postolje u tri discipline - i kakav senzacionalan rezultat!

Od kada je zavrila druga na olimpijskom veleslalomu u Salt Lake City-u prole zime, bilo je oigledno da e Janica prije ili poslije proslaviti uspjehe i u toj disciplini - bila je i blizu pobjedi u Altenmarktu za vrijeme finala svjetskog kupa. Pala je tog dana sa najboljim prolaznim vremenom na sredini staze.

U Aspenu, gdje je prije dvije godine pobijedila u slalomu, trebala je neko vrijeme da ulovi ritam - rezultirajui sporijom vonjom u gornjem dijelu staze, no znaajno brom u donjem, kojeg je 'ulovila' na impresivan nain.
Samo je Greg bila u stanju odvoziti zadnju sekciju bolje od Janice - njemaka je veteranka imala praktiki isto prolazno vrijeme (razlika je bila jedna stotinka).

"Skijala sam dobro u prvom dijelu staze, moda ne tako agresivno kao u donjem dijelu" priznala je Janica nakon utrke. "Od mog pada u St. Moritzu, nisam posvetila tako puno vremena treningu superveleslaloma, tako da ne mogu u toj disciplini dati sve od sebe, kao u tehnikim disciplinama."
"Nadala sam se da u danas ovdje dobro proi, jer je staza tehniki dosta teka, naroito u donjem dijelu. Moj favorit je bila Alexandra Meissnitzer - i bila je jako brza prije nego je izletila. Iznenadila me Hilda jer nije tako brzo skijala kada smo nedavno zajedno trenirale na Copper Mountain-u, no jasno je da je motiviranija na utrci".
"Bila je to stvarno lijepa utrka, sa savrenim uvjetima".

Jo jedan razlog zato je Janica danas bila malo paljivija na gornjem dijelu staze je i to to je nosila majicu s brojem 23, kao i za vrijeme svog ozbiljnog pada u St. Moritzu. No nakon nekog se vremena osjetila dovoljno sigurnom da proba agresivnije.

"U zadnje tri godine, Janice ja samo jednom puno riskirala u super G-u, za vrijeme Olimpijade", objasnio je Vedran Pavlek. "Uz to, ona uvijek skija unutar svojih mogunosti - kao i danas. Ovo je odlian rezultat, no nismo njime ni najmanje iznenaeni. Znamo da ima potencijala briljirati u svim disciplinama".

I Ante Kostelic je bio ponosan - Janiin otac je veliki zagovara svestranog skijanja i nada se da e se njegova ker poboljati u brzinskim disciplinama. "Postoji jako malo skijaica koje su sposobne biti dobre u slalomu i superveleslalomu u istoj sezoni, ovo je izvrstan rezultat, dostojan pobjede" rekao je. "Izgubila je dosta vremena na gornjem dijelu staze, mogla je biti dosta bra".

Nakon utrke, Janica je odmah otila trenirati slalom - jer se nada jo jednom odlinom rezultatu ovdje u subotu!
No ve misli na sljedeu brzinsku disciplinu u Kanadi. "Spust u Lake Louise-u je dosta lagan, ima dosta klizanja, no nadam se tamo zabaviti ako e vrijeme biti dobro" rekla je. "Spust je jo vrlo teak za mene, skije su puno due, brzina vea i proi e jo neko vrijeme dok se ne popnem na pobjedniko postolje u toj disciplini - no probati u" dodala je. "Do sada se odlino zabavljam ovdje".

Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr