christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
18/01/2022 - 19:47
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Lenzerheide (SUI), 13.03.2005.
Janica Kosteli 2. u ukupnom poretku
Nakon dramatine i neizvjesne veleslalomske utrke u kojoj je zavrila 8. a Anja Paerson 17., Janica Kosteli izgubila je titulu ukupne pobjednice Svjetskog kupa za samo 3 boda! Skijaica iz Zagreba trebala je zavriti barem 7. da bi osvojila dovoljno bodova da pretekne svoju rivalku, no nije uspjela za 9 stotinki. To je najmanja gubitnika razlika u povijesti Svjetskog kupa od 1967., kada je Kanaanka Nancy Greene pobijedila svoju protivnicu Marielle Goitschel za 7 stotinki u slalomu.

1979. je Austrijanka Annemarie Moser-Proell pobijedila Hanni Wenzel iz Lihtentajna za samo 3 boda – no tada je bio potpuno drukiji sistem bodovanja.

Situacija je bila potpuno otvorena do zadnje skijaice, panjolke Marie Jose Rienda-Contreras, koja je imala najbolje vrijeme. Janica i Anja su zajedno doekale kraj u ciljnoj ravnini i ekale objavu zadnjeg rezultata. Ni jedna od njih nije bila sigurna u pobjedu do kraja utrke.

“Priale smo o utrci i raunale koje moramo biti da bi osvojile veliki globus” rekla je Paerson na konferenciji za novinare. “Janica je to tono znala, neko vrijeme je bila prva jer je bila dugo vremena esta i na kraju sedma prije starta zadnje skijaice” prisjeala se Anja Paerson. “Tada je Maria Jose ostvarila najbolje vrijeme i sve je bilo gotovo, pobijedila sam, bilo je totalno ludilo. No bila bih ponosna da sam bila druga iza Janice, velike skijaice u svemu.”

Obje prvakinje su bodrile jedna drugu na startu prije sputanja niz stazu. “Velike smo rivalke im toperica proradi, no osim toga dobro se slaemo, nema razloga da bude suprotno” rekla je Janica nakon utrke.

“Dok smo danas razgovarale obje smo s sloile da smo imale fantastine sezone bez obzira na konani ishod. Koja god da osvoji globus, druga bi bila sretna zbog toga. Naravno da je teko izgubiti za samo 3 boda, no na poetku sezone nisam bila jedna od favoritkinja . Ne elim sada razmiljati o tome gdje sam mogla osvojiti jo koji bod, no sigurno je da sam puno bodova ove sezone izgubila za samo par stotinki. Sve u svemu postigla sam vie nego sam oekivala ili planirala!”

“Dala sam sve od sebe, no ove sezone mi veleslalom jednostavno ne ide. Nisam bila posebno ivana. Govorila sam sama sebi na startu da je i drugo mjesto u ukupnom poretku dobro, to je moda bila greka. Moda sam trebala biti agresivnija i vie se boriti, no sad je gotovo.”

“Mislim da sam ove sezone bila bolja nego 2003 iako sam tada osvojila kristalni globus a sada ne. Ove zime nisam nita oekivala, prolo ljeto nisam bila sigurna da u u bilo kojoj utrci biti u prvih 10. Prije godinu dana jedina briga mi je bila vratiti se na stazu i poeti skijati, ponovno osjetiti tu atmosferu i uzbuenje.”

Janica je djelovala prilino sretno. Vidno je bilo olakanje to je kraj sezone i pritisaka. No ona je ve poela razmiljati o nadolazeoj olimpijskoj godini. “Sretna sm to sam zdrava i u dobroj formi. To e mi pomoi da zaponem sa treninzima na viem nivou i jo popravim formu preko ljeta. Tada mogu i ciljati vie.”

Svjetski kup je gotov, no Janica e skijati jo tjedan dana. U utorak nastupa u superveleslalomu na prvenstvu Hrvatske koje e se odrati u Innerkremsu, a preko vikenda na Sljemenu, gdje e se odravati tehnike discipline. Tek nakon toga kree na zaslueni odmor.

Patrick Lang
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr