christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
18/01/2022 - 19:52
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Slalom, Park City (USA), 23.11.2002.
14. pobjeda za Janicu Kosteli
Janica Kosteli je zapoela svoju slalomsku sezonu jednako tako kako ju je i zavrila prole zime u Flachau-u - s pobjedom. Trostruka Olimpijska pobjednica je jo jednom pokazala dominaciju nad suparnicama na tehniki zahtjevnom slalomu u Park City-u i osvojila svoju 14. slalomsku utrku u svjetskom kupu s prednou od sedamdeset stotinki pred francuskinjom Christel Pascal, dok je Sabine Egger, pobjednica svjetskog kupa u slalomu 1999, bila trea, ispred Laure Pequegnot, pobjednice svjetskog kupa u slalomu 2002.

Jo jedna hrvatska skijaica, Nika Fleiss, je bila 10. - to su ujedno i njeni prvi bodovi u svjetskom kupu u toj disciplini. Ovo je isto tako i prvi puta da su obje skijaice briljirale u istoj utrci. Petnaestogodinja Ana Jelui, skijajui po prvi puta u slalomu svjetskog kupa, nije se plasirala u drugu vonju, ali je jo jednom pokazala svoju veliku odlunost.

Druga pobjeda za Janicu u Park City-u

Ovo je drugi puta da je skijaica iz Zagreba pobijedila u ovom slalomu - proli je to puta bilo 18.11.2000.

“Oigledno, postoji neka veza izmeu mene i Park Citya” rekla je Janica nakon utrke.
“Ovdje se osjeam ugodno, pogotovo na ravnim dijelovima, gdje mogu pustiti skiju. Veina se ostalih skijaica tamo boji riskirati, premda je lako - moete biti vrlo agresivni ako se usudite!” kae Janica. Janica je povela u prvoj vonji u kojoj je bila pola sekunde ispred Christel Pascal, dobitnice srebrne medalje sa svjetskog prvenstva u St Antonu 2001. U drugoj vonji je nekoliko skijaica bilo bre od nje, no one su startale znatno ranije, na boljoj stazi.
“Bojala sam se da e se uvjeti pogorati u drugoj vonji, pa sam dala
sve od sebe u prvom laufu da steknem to bolju prednost. Bila je to dobra odluka jer druga je vonja vie liila na veleslalom. To se ne bi smjelo dogaati, zaista sam bila ljuta dok sam se sputala niz stazu.”
Na pobjednikom postolju, Janica je dobila crvenu majcu prvoplasirane u slalomskom poretku, koju nije obukla od proljea 2001 kada je osvojila ukupnu pobjedu u svjetskom kupu u vedskom Areu.
“Bez obzira na pobjedu, nisam zadovoljna svojim skijanjem. Treba mi jo vremena i rada u nadolazeim tjednima kako bih uhvatila razinu forme koju elim. A to se vodstva u Svjetskom kupu tie, sezone je jo duga i zasad je najvanije ostati zdrava i oputena” zakljuila je Janica.

Puno problema za Janicu

Prolog ljeta, Janicu je muila serija zdravstvenih problema, ukljuujui i upalu slijepog crijeva koje joj je onemoguilo ozbiljniji trening u kolovozu. Isto je tako izgubila dosta vremena u listopadu kada ju je muila virusna infekcija eluca.
“One je stvarno fenomen, pravi ampion” rekao je zapanjeni Ivica Kosteli skaui na cilju dok mu je sestra zavravala utrku.
“Ona je mentalno tako jaka i smirena da je to nevjerojatno.”

Od njenog debija u svjetskom kupu u 1998, Janica je zavrila sve slalome svjetskoga kupa na kojima je sudjelovala, osvojivi ukupno 16 puta pozicije unutar prvih tri – ironino, nikada nije zavrila 2!

U nedjelju, Ivica e se potruditi oponaati sestru - on je napokon, isto osvojio zadnji slalom u Flachau-u prije jedanaest mjeseci.

Rezultati slaloma u Park Cityu:
1. JANICA KOSTELI (HRVATSKA) 1:39.61,
2. Christel Pascal (Francuska) 1:40.31,
3. Sabine Egger (Austrija) 1:40.75...
10. NIKA FLEISS (HRVATSKA) 1:41.57...

Poredak slalomaica u Svjetskom kupu:
1. KOSTELI 100 bodova,
2. Pascal 80,
3. Egger 60...
10. FLEISS 26

Ukupni poredak Svjetskoga kupa:
1. KOSTELI 184,
2. Nicole Hosp (Austrija) 132,
3. Sonja Nef (vicarska) 121...
29. FLEISS 26
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr