christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
18/01/2022 - 14:18
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Altenmarkt-Zauchensee (AUT), 12.12.2004.
Janica Kosteli ponovno na postolju
Nakon dvije sigurne vonje, Janica Kosteli osvojila je nove bodove Svjetskog kupa u slalomu u Altenmarktu, voenom pred skromne dvije do tri tisue gledatelja. Pobjednica je Finkinja Tanja Poutiainen, kojoj je ovo trea pobjeda ove sezone.

Janica je zavrila utrku na treem mjestu, 0.65 sekundi iza Tanje te 0.62 sekunde iza Austrijanke Marlies Schild. Iza nje je bila Anja Paerson, etvrta sa 0.41 sekundom zaostatka. Ovim odlinim nastupom uvrstila je svoje tree mjesto u ukupnom poretku. Vodea je jo uvijek Poutiainen, koja je svih 5 tehnikih utrka zavrila na jednom od prva tri mjesta.

Trostruka olimpijska pobjednica, koja je imala samo 10 stotinki zaostatka za Schild u drugoj vonji, je bila prilino zadovoljna svojom vonjom. Imala je malih problema sa elucem prije utrke, te je i to mogui razlog zato se na stazi nije osjeala udobno kao inae.

"Vrlo sam zadovoljna rezultatom i cijelim vikendom, uivala sam osvajajui sto bodova u dva dana. " rekla je Hrvatica nakon utrke. "Prvu vonju sam odvozila kao na treningu. Ovo je jako lagana staza, a Tanja je na njoj uvijek bila brza. Ovdje bilo tko moe napraviti dobar rezultat. Moja druga vonja je bila u redu, nisam konstantno napadala. Stvari se povoljno razvijaju po mene i za sada razmiljam samo o utrkama. Cilj mi je dobro skijati i ostati zdrava."

"Ovo je bio odlian poetak sezone, u stvari fantastian s obzirom na to sam sve prola u proteklih godinu dana."

Janica, koja je trenutno jedina skijaica koja se uspjela plasirati u top 10 u svim disciplinama, sredinom tjedna odlazi u Val d'Isere gdje e se odrati dva spusta. Tada odlazi u St. Moritz, gdje e voziti Super-G i veleslalom prije odmora i Boia.

Ukoliko nastavi istim tempom u slijedeih desetak dana, ima dobre anse preuzeti vodee mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa, budui da Poutiainen nee nastupiti u svim brzim disciplinama. No za sada Janica ne razmilja o ukupnoj pobjedi i ne voli govoriti o tome.

"Sezona je duga i jo ne znam kako u se osjeati u sijenju, moda u biti umorna. Zbog toga u priekati kraj sezone da ponem ozbiljno razmiljati o tome." rekla je novinarima proli mjesec u Aspenu nakon pobjede.

U top 10 se takoer uspjela plasirati i njena prijateljica iz reprezentacije Nika Fleiss, koja je zavrila na odlinom 9. mjestu. Sada ima velike anse ui u top 20 na startnoj listi slaloma.

Manuèle Lang
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr