christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
18/01/2022 - 15:17
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Lake Louise (CAN), 04.12.2004.
Janica ponovno u top 10!
Kao to je bilo i za oekivati nakon utrke u petak, Janica Kosteli postigla je bolji rezultat u drugoj utrci spusta u Lake Louiseu. Pobjednica je Hilde Gerg iz Njemake, koja je u prvoj utrci bila 13.

Trostruka olimpijska pobjednica, kojoj je cilj ove sezone i to bolji rezultat u brzim disciplinama, zavrila je na solidnom 10. mjestu sa 1.14 sekundi zaostatka za pobjednicom, a samo par stotinki za poznatom specijalisticom za spust, Austrijankom Michaelom Dorfmeister. Janica je bila prilino zadovoljna rezultatom. “Juer sam napravila nekoliko pogreaka, ali danas je bilo puno bolje” rekla je.

Bila je to vrlo jaka utrka koja joj je pomogla da uvrsti 3. mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa, sa 61 bodom zaostatka za veankom Anjom Paerson, koja je ponovno bila 17. Janica zapravo i ne trenira spust tijekom priprema za sezonu, no to ju ne spreava da skija jednako brzo kao i njene suparnice koje nekoliko tjedana vjebe posveuju spustu i super g-ju.

Ovo je tek 5. puta da je Janica zavrila u prvih 10. Ovdje je ve bila 7. i 9. prolih godina. Najbolji nastup je imala u Lenzerheideu u prosincu 2002., kada je zavrila 6.

Osim njenih oitih tehnikih i skijakih kvaliteta, Janici jako pomae i velika motiviranost za spust i super g, koji smatra najlakom od svih alpskih disciplina. “Spust je vrlo zabavan a i sretna sam to u ponovno biti na dugakim skijama” rekla je Janica nakon iznenaujue pobjede u Aspenu.

Njen cilj ove zime je nastaviti napredovati i skupljati iskustvo.

Od samog poetka natjecanja u Svjetskom kupu nikad se nije pretjerano trudila osvojiti spust zbog opasnosti od ozljede. Prije pet godina teko je pala u St. Moritzu. U veljai 2002. bila je 3. u kombinaciji spusta nakon agresivne utrke, samo 63 stotinke iza svoje prijateljice Renate Goetschl. Tada je pobijedila mnoge specijaliste za brze discipline, ukljuujui i pobjednicu ovog petka, Lindsey Kildow. U oujku 1998. Janica je osvojila FIS spust u vicarskoj, pobjedivi Sylviane Berthold i Heidi Zurbriggen, jednu od najboljih vicarki te godine. Takoer je bila 3. taj tjedan na vicarskom spustakom prvenstvu unato mladosti – tada je imala samo 16 godina!

Janica se nada jo jednom dobrom rezultatu u super g-ju u nedjelju i moguem plasmanu u top 10. Slijedei tjedan turneja se nastavlja u Altenmarktu u Austriji, gdje e se voziti super g i slalom.

Patrick Lang
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr