christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
18/01/2022 - 20:10
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Aspen, CO (USA), 27.11.2004.
Janica ponovno pobjeuje!
Janica Kosteli postigla je jo jedan impresivan rezultat danas u Aspenu, Colorado. Svoj povratak zainila je 20. pobjedom u Svjetskom kupu, te osvajanjem prvog slaloma ove sezone. Drugoplasiranu veanku Anju Paerson, vodeu u Svjetskom kupu 2005., ostavila je za nevjerovatnih 1.27 sekunde dok je Finkinja Tanja Poutiainen, vodea nakon prve vonje, zaostala 1.32 sekunde. Nakon prve vonje Janica je bila druga sa zaostatkom od 5 stotinki.

I druge dvije hrvatske skijaice osvojile su bodove u ovoj tekoj utrci. Ana Jelui zavrila je 18., a Nika Fleiss 24. Ovo je prvi put ikada da su tri hrvatske skijaice u prvih 30 slaloma Svjetskog kupa.

U svojem praktino treem velikom povratku skijanju talentirana prvakinja iz Zagreba slavila je u Aspenu i dominirala na jednoj od najzahtjevnijih staza na turneji. U studenom 2000. osvojila je prvi slalom u Park Cityju 11 mjeseci nakon dramatinog pada u St Moritzu. Nakon uspjene sezone 2001. i ozljede koljena, te brojnih operacija tijekom proljea i ljeta, morala je priekati do prosinca da se vrati na turneju Svjetskog kupa i popne na postolje. Nakon toga uslijedio je nezaboravan trijumf na Olimpijskim igrama u Salt Lake City-ju 2002. Zadnji slalom osvojila je odmah poslije u Flachau.

"Ovo je vrlo poseban povratak" priznala je Janica na konferenciji za novinare. "Ovaj put nisam bila ozlijeena kao prethodnih godina, ali sam imala neoekivane probleme sa titnjaom koje je bilo teko kontrolirati. Poelo me to smetati krajem sezone 2003., i natjeralo me da preskoim cijelu jednu sezonu. Nisam se natjecala od finala 2003. u Norvekoj. To je jako puno vremena!"

"Nakon operacije u veljai morala sam se dugo odmarati prije nego sam mogla ponovo poeti sa treninzima. Zbog toga nisam oekivala nita posebno na poetku ove sezone – ak ni danas ujutro. Htjela sam samo dobro odvoziti utrku i malo podii samopouzdanje. ak ni nakon uspjeha u jueranjem veleslalomu nisam danas puno oekivala."

"Ova utrka je sigurno jedna od najteih na turneji. Snijeg je tvrd, a staza duga. Nita slino stazi od prije dvije godine. Bila je to teka borba, a ja sam skijala uasno ujutro. Ne sjeam se da sam ikad u karijeri skijala tako loe pa sam se uasno i osjeala. Staza je bila kvrgava i tvrda – na kraju sam bila jako iznenaena injenicom da sam ju prola toliko brzo."

"U drugoj vonji sam skijala puno bolje, bila sam oputenija i samo sam krenula. Kada sam vidjela svoje vrijeme u cilju znala sam da imam jako dobre anse za pobjedu jer sam imala veliku prednost nad Anjom Paerson. Iza mene je jo bila Tanja na redu, ali ona je toliko dobro dobro odvozila prvu vonju pa nisam vjerovala da to moe ponoviti!"

"Ovo je definitivno fantastina pobjeda – ne elim rei da je ovo najvea moja pobjeda jer je svaka od njih posebna. Dobar je osjeaj vratiti se pobjeivanju i natjecanju, ali sutra je novi dan. Ponovo u dati sve od sebe, ali biti u zadovoljna sa plasmanom u prvih deset."

"Trenutno nemam nikakvih planova, radujem se predstojeim brzim disciplinama. Jednostavno volim brzo skijati, a spust je jako zabavna disciplina."

"ula sam da je Bode Miller osvojio prvi spust u Lake Louise-u. To je vrlo inspirativno. Uvijek je lijepo vidjeti svestranog skijaa kako postie odline rezultate u 2-3 razliite discipline. Trebat e mi neko vrijeme da pronaem ritam u spustu jer ga nisam toliko puno trenirala. Nadam se samo da u se dobro zabaviti u Kanadi nakon ovog vikenda."

U nedjelju Janica e ponovo biti glavna favoritkinja u drugom amerikom slalomu u kojemu e nositi crveni dres vodee u poretku. "Dat u sve od sebe, ali puno je talentiranih skijaica – oekujem da e Austrijanke biti posebno opasne. Vidjet emo – dok god sam zdrava, ivot je lijep!"

Patrick Lang

Rezultati:
1. Janica Kosteli (CRO) 1:43.70
2. Anja Paerson (SWE) 1:44.97
3. Tanja Poutiainen (FIN) 1:45.02
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr