christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
18/01/2022 - 19:59
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Zagreb (CRO), 14.10.2003.
FIS Svjetski kup na Sljemenu!
Iako zbog rehabilitacije nije mogla prisustvovati prvoj novinarskoj konferenciji povodom premijerne utrke Svjetskog kupa na Sljemenu, Janica Kosteli je svoje oduevljenje pokazala na video poruci.

"Uvijek je gut skijati pred domaom publikom. Vjerujem kako neu imati tremu, bit e mi to dodatan motiv," poruila je najbolja svjetska skijaica.

"PO PRVI puta jedna utrka Svjetskog kupa u alpskom skijanju odrat e se u Hrvatskoj. U kalendar Svjetske skijake federacije (FIS) uvrten je noni slalom skijaica koji bi se 20. sijenja 2005. godine trebao odrati na Sljemenu," istaknuo je direktor hrvatske skijake reprezentacije Vedran Pavlek na novinarskoj konferenciji na kojoj je prezentiran projekt "Svjetski skijaki kup Zagreb/Sljeme 2005".

Nakon to su dobivene sve potrebne dozvole radovi na Sljemenu trebali bi zapoeti uskoro. Ove godine predviena je sijea 66 stabala, kako bi se proirila staza. Zatim denivelacija terena, te uvoenje potrebnih instalacija. Idue godine trebala bi se urediti cesta sa zagorske strane do cilja staze, postaviti rasvjeta, nabaviti novi topovi za snijeg, obaviti remont iare, te prirediti prostori u kojima e boraviti skijaice i njihove pratee ekipe. Cijeli projekt vrijedan je vie od 50 milijuna kuna.

"Nakon utrke Zagreb e dobiti skijaki centar kojim e proiriti svoju turistiku ponudu. Svi izgraeni objekti ostat e na koritenje graanima," dodao je zagrebaki dogradonaelnik Milan Bandi.

U realizaciju ovog projekta osim Hrvatskog skijakog saveza i grada Zagreba, ukljueni su i Zagrebaka upanija, nadlena ministarstva, te niz drugih organizacija i poduzea.

"Ovo je iznimno sloen i kompleksan projekt. Meutim, mi smo sposobni za njegovu realizaciju," kazao je Pavlek, koji je istaknuo kako je interes FIS-a utrke svjetskog kupa pribliiti velikim gradovima, te tako potaknuti jo vei interes javnosti.

Koncem godine Meunarodna skijaka federcija poslat e prvu kontrolu, na proljee stie druga inspekcija, a posljednja kontrola, do koje radovi moraju biti zavreni, bit e u rujnu idue godine.

Direktor radne organizacije Sljeme, Dragutim iljak istaknuo je kako bi Sljeme uskoro moglo postati suvremeni skijaki centar, koji e jo vie pridonijeti razvoju hrvatskog skijanja.

Ukoliko enski slalom protekne u najboljem redu, postoji velika mogunost da se u sijenju 2006. godine na Sljemenu odri i utrka svjetskog kupa skijaa.

"Moramo savreno obaviti sav posao, bez pogreaka. Ukoliko u tome uspijemo, a vjerujem da hoemo, postoje veliki izgledi da ugostimo i najbolje svjetske skijae," rekao je Pavlek, dodavi kako Hrvatski skijaki savez trenutano radi na formiranju organizacijskog odbora.
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr