christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
18/01/2022 - 15:01
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Super-G, Lillehammer (NOR), 13.03.2003.
Janica ukupno sedma u superveleslalomu
Jedanaestom mjestu u spustu Janica je pridodala sedmo u ukupnom poretku superveleslaloma na kraju sezone Svjetskoga kupa. Posljednja utrka u toj disciplini vozila se u Lillehammeru, gdje je naa skijaica zavrila 14. i tako uspjela osvojiti novih 18 bodova, te sada njezina prednost u ukupnom poretku iznosi 570 bodova vie od drugoplasirane Putzer.

«Nisam ba sjajno skijala. Sreom, na startu je bilo samo 21 skijaica, jer neke nisu dole, inae bih ostala bez bodova» - iskreno je nakon utrke rekla Janica Kosteli. U Norvekoj je naa snjena kraljica osjetila da je lagano hvata gripa. Povisila joj se temperatura, no ipak je nastupila.

«Brze su discipline zavrene, ostaju jo slalom u subotu i veleslalom u nedjelju. Voljela bih sezonu zavriti s 20. pobjedom u Svjetskom kupu, no i bez toga bit e dobro. Uostalom, nisam ja ovdje vana. Ivica ima veliki zadatak u nedjelju i nadam se najboljem» - podrala je Janica svoga brata.

Iako je u posljednjem superveleslalomu bila tek deseta, Francuskinja Carole Montillet obranila je prednost i uzela mali Kristalni globus. Talijanka Karen Putzer ostvarila je svoju prvu pobjedu nakon prosinca, a taj joj je uspjeh donio tree mjesto u ukupnom poretku superveleslalomaica i drugo u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Putzerovoj je to bila druga ovosezonska superveleslalomska pobjeda, koliko ih imaju i Montillet i Goetschl, dok su po jednu uhvatile Gerg i Obermoser.

Inae, ozraje je u Norvekoj za vrijeme utrke bilo neprimjereno zavrnici Svjetskoga kupa i borbi za mali globus. Tek je pedesetak bunih hrvatskih navijaa pristiglih u Kvitfjell, mjestace na cesti izmeu Osla i Trondheima, razdrmalo umalo norveko mjestace i popravilo prosjek broja gledatelja, kojih je bilo svega dvjestotinjak. Nai su navijai istaknuli veliki nacionalni stijeg ureen Dinamovim i Hajdukovim grbom, bodrili Janicu i uivali u suncu. I njima je to bilo samo zagrijavanje za nedjelju...

Petak je u Lillehammeru slobodan dan, u subotu je na rasporedu muki veleslalom i enski slalom, a u nedjelju, posljednjeg dana ove sezone Svjetskoga kupa, muki slalom i enski veleslalom.

Rezultati superveleslaloma skijaica u Lillehammeru:
1. Karen Putzer (Italija) 1:21.77,
2. Alexandra Meissnitzer (Austrija) i Martina Ertl (Njemaka) 1:22:35...
14. JANICA KOSTELI (HRVATSKA) 1:24.05

Konani poredak superveleslalomaica u Svjetskom kupu:
1. CAROLE MONTILLET 493 boda,
2. RENATE GOETSCHL 458,
3. KAREN PUTZER 394,
4. Alexandra Meissnitzer 350,
5. Michaela Dorfmeister 298,
6. Daniela Ceccarelli 289,
7. JANICA KOSTELI i Hilde Gerg 281,
9. Martina Ertl 267,
10. Kirsten Clark 252

Ukupni poredak skijaica u Svjetskom kupu:
1. JANICA KOSTELI 1570,
2. Karen Putzer 1000,
3. Michaela Dorfmeister 972...
82. NIKA FLEISS 39...
97. ANA JELUI 12
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr