christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
18/01/2022 - 14:15
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Super veleslalom, Innsbruck (AUT), 02.03.2003.
Janica i matematiki osigurala Kristalni globus
Nakon vikenda u Innsbrucku ono to smo odavno znali postalo je i teoretski sigurno. Janica Kosteli najbolja je svjetska skijaica, osvajaica velikog Kristalnog globusa za sezonu 2002./03! Osmim mjestom u nedjeljnom superveleslalomu Janica je i matematiki izborila prvo mjesto u ukupnom poretku Svjetskoga kupa, jer njezina najblia pratnja ne vozi dva slaloma, a u pet utrka, kad bi jedna od njih redovito uzimala po sto bodova za pobjedu, ne mogu nadoknaditi vie od 500 bodova Janiine prednosti.

«Dok ne bude sve gotovo, neu se previe radovati» - govorila je raspoloena Janica, nakon spoznaje da e vratiti Kristalni globus u Zagreb. A posljednju, treu utrku u Innsbrucku Janica je odvozila sigurno, pokazala zato je najbolja i najsvestranija svjetska skijaica i uhvatila odlino osmo mjesto.

«Vidljivost je bila neusporedivo bolja nego u petak, pa mi je bolje i ilo. Naravno da sam zadovoljna, ovdje sam skupila dosta bodova, iako se nisam optereivala time koliko mi bodova treba da bih osigurala ukupnu pobjedu. Ionako mislim da me nitko ne bi uspio stii» - komentirala je Janica.

U hrvatskoj delegaciji nije bilo tuluma. Razumljivo, jer kao ni sama snjena kraljica, nitko nije mislio da je Janiina prednost dostina. «Jo u subotu bilo je jasno da je Janica osvojila Svjetski kup, da ju nitko ne moe dostii na ostalih est utrka. Ma, ako je zdrava, nitko joj nita ne moe!» - rekao je direktor reprezentacije Vedran Pavlek.

U nedjeljnom je superveleslalomu trostruko slavlje Austrijancima pokvarila Francuskinja Carole Montillet, koja se ugurala na drugo mjesto, iza Brigitte Obermoser. Time se Francuskinja pribliila osvajanju malog Kristalnog globusa kao najbolja u spustu i superveleslalomu. Brzim disciplinama, o kojima se uglavnom govorilo da nisu Janiine. Ali samo zato to Janica u njima nije prva. Premda ima ansu stii do postolja u poretku supreveleslalomaica, a sigurno e zakljuiti sezonu meu deset najboljih u svim disciplinama! Svaka ast!

Svjetski se kup nastavlja u vedskom Areu, gdje se idui vikend voze veleslalom i slalom, nakon ega slijedi zavrnica u norvekom Lillehammeru. Do puta u vedsku Janica je mislila ostati u Innsbrucku, no u hotelu u kojem su bili smjeteni vie nema mjesta, pa e ponedjeljak provesti u Muenchenu, a u Are Janica i njezina pratnja putuju u utorak.

Rezultati superveleslaloma u Innsbrucku:
1. Brigitte Obermoser (Austrija) 1:28.06,
2. Carole Montillet (Francuska) 1:28.27,
3. Renate Goetschl (Austrija) 1:28.32...
8. JANICA KOSTELI (HRVATSKA) 1:28.47

Poredak superveleslalomaica u Svjetskom kupu:
1. Carole Montillet 467 bodova,
2. Renate Goetschl 408,
3. Karen Putzer 294...
7. JANICA KOSTELI 263

Ukupni poredak skijaica u Svjetskom kupu:
1. JANICA KOSTELI 1412,
2. Michaela Dorfmeister 887,
3. Karen Putzer 847...
9. NIKA FLEISS 39...
95. ANA JELUI 12
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr